Pages

Jan 27, 2012

maaf, dengan rela hati aku jauhkan diri dari kau ;)

Salam.

Kalau boleh nak buat tajuk lagi panjang..  Huish, tadi masa  belek-belek post lama, rasa macam . Eih, budak-budak gila ayat post lama-lama, gambaq semua tak boleh blah, besaq gedabak je semua . Maaf gambaq semua zaman budak-budak kurang matang, zaman myspace . Harap jangan di kutuk . Doakan saya yang tak sesempurna anda ni berubah ke yang lebih baik ye, inshaallah .

Ok, balik kepada tajuk post yang panjang berjela . Ibaratkan lah ini bukan kisah aku.

Ananara : hurm. aku rasa aku dah jatuh hati lah dengan 'huhutata' . Die baik sangat..


Sukiki : oh ya ke ? Tapi apasal kau block dia? Kata dah jatuh hati.


Ananara :  Sebab aku takut bila aku terus jatuh cinta pada dia..cinta aku pada Allah akan terganggu... ( ayat ni ubah sikit dr drcintaaaapunyablog ^^ , thanks dr cinta)


Sukiki : Eish, kau ni sampai ke situ..kan dia baik , mesti kau pon boleh jadi lagi baik pasni? Dah macam Ustaz Don Jordang kot. 


Ananara : Dia baik tapi aku yang kurang baik . Aku akan usaha untuk jadi yang baik bukan sebab dia, tapi sebab Allah. Kau doakan aku ye  ;)


Sukiki : Ok lah kalau kau kata macam tu, inshaallah. Satu hari nanti Allah akan hadiahkan kau putera yang soleh untuk kau..Pasal 'huhutata' kalau ada jodoh kau dengan dia, tak kemana . ;)


Ananara : Amin. Mekasih .

mesti korang pelik kan apesal budak ni buat dialog jiwang tibe-tibe ni? ni kisah aku ke? again. biarlah rahsia..

nak jadi baik nak jadi solehah biarlah hati kita ikhlas . Aku teringat kata-kata seorang sahabat, buat semua benda kerana Allah . Inshaallah , hati kita akan ikhlas sentiasa . Lagi satu kalau kita nak pasangan yang soleh kemain ? Kita kena tengok diri sendiri, cukup solehah ke kita ni (katakatdirisendri, jangan terasa T.T) .

Teringin pulak nak share satu quotes yang sangat  awesome .  terbaca dekat blog gadis manis .

''Single? Allah is looking at you right now and saying ' I am saving this person for someone special' "

Sebelum tuh, nak kongsi sepotong ayat dari surat cinta Allah ( Furqan /Al-Quran)


A005

Allah akan memimpin mereka yang berjuang (ke jalan mendapat sebaik-baik balasan) dan menjadikan keadaan mereka baik dan berguna (di dunia dan di akhirat)
(Muhammad 47:5)


k,lah bububye ~ thanks sudi baca ;)

24 comments:

  1. hihi . tulis blog cepat . nk baca :p

    ReplyDelete
  2. bt jgak. tak besh pun tape, tgh buhsan. nk bc blog org jee. hehe.

    ReplyDelete
  3. hrmm...tgok le naty org usha kan haha :D

    ReplyDelete
  4. tp xreti la nk wat comel2 cam nie haha :D

    ReplyDelete
  5. comel ape. ni simple je laa. tak suke semak2 . hihi .

    ReplyDelete
  6. ade bdk lebah kat tepi
    <<<<<< comel :D
    haha ok la layout nie cantik daa
    lgu da ckup jiwang daa :D

    ReplyDelete
  7. layout pun ta gune pe.
    buat header je sndri. eh, puji sekeh kang ^^
    comel mcm don, haha.

    ReplyDelete
  8. owhh...tp best kaler nie ^^
    buatkan tok don :D
    haha yey! :P

    ReplyDelete
  9. boleh boleh . nanti jadi feminine ! keh3

    ReplyDelete
  10. ala wat la ganaih skit :P
    dah2...sian dibah abes entry kene komen ngarot ngn ayen heee
    :D
    sorry >.<

    ReplyDelete
  11. elehh . mcm tak biasa ngarot2 . keh3 . :P

    ReplyDelete
  12. xla...
    x cantik le entry nie...
    sbb de komen ngarot huhu

    ReplyDelete
  13. hihi, takde org bce pun lah entry nih ^^

    ReplyDelete
  14. elele nanti ade laa...
    ayen da bace heee ..ade je org bace :P
    btw..tahniah sebb da jumpe password
    ngeh ngeh LD

    ReplyDelete
  15. hehe, syukran :D
    susah btul password pnjg ^^

    ReplyDelete
  16. afwan :)
    hehe...tula letak g pelik2 :P

    ReplyDelete
  17. la..yeke
    dibah nah xD
    http://sangathuhus.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum..
    dah follow cni,nnt singgah ler ke blog sy plk yer. :)

    ReplyDelete
  19. yee . thanks ayen ;)

    wasalam . insyaallah ummi ! ^^

    ReplyDelete
  20. hehe same2...tp x tau nk ngarot pe kat situ :D

    ReplyDelete